0475 / 62 19 19 info@aesthetic-line.be


– Voorzorgsmaatregelen / Nazorg –

Voorzorgsmaatregelen

De dag voor en na uw behandeling best geen alcohol drinken, alsook geen aspirines of andere bloedverdunners innemen.

Bij het plaatsen van een lipcontour wordt aangeraden om een week op voorhand een voedende balsem op de lippen aan te brengen: dit vergemakkelijkt het pigmenteren.

Ontwikkelt u makkelijk koortsblaasjes en wilt u een lipbehandeling, vraag dan eerst een voorschrift aan uw arts tot het innemen van een medicijn tegen koortsblaasjes.

Voor wie is permanente make-up niet geschikt?

U bent diabetespatiënt? Omdat diabetici een moeizame wondgenezing hebben, kunnen we helaas bij u geen permanente make-up aanbrengen. De kans is immers groot dat de schaafwondjes, die gemaakt worden bij de plaatsing van permanente make-up, slecht zouden genezen.

U bent zwanger of geeft borstvoeding?

Omdat door hormonale veranderingen de huid ook wijzigingen ondergaat, wordt permanente make-up meestal niet door de huid opgenomen. Tevens kan geen verdoving gebruikt worden.

U hebt af en toe last van koortsblaasjes?

Indien u hier vaak last van hebt, is het beter om geen lipcontour aan te brengen. Indien maar heel af en toe eens een blaasje tevoorschijn durft te komen, dan volstaan enkele voorzorgsmaatregelen. Wij geven u hierover graag persoonlijk bijkomende informatie.

U neemt medicijnen of onderging recent chemotherapie?

Afhankelijk van het soort medicijnen zal de plaatsing van permanente make-up wel of niet kunnen doorgaan. Indien u onlangs chemotherapie onderging, dan raden wij u aan vooraf uw arts te raadplegen. Gewoonlijk moet 6 maanden gewacht worden vooraleer men permanente make-up mag plaatsen.

U onderging recent botox of collageen-inspuitingen?

Dit is belangrijk om te melden, zodat we hier rekening mee kunnen houden. Tevens moet een aantal maanden gerespecteerd worden vooraleer permanente make-up kan geplaatst worden, voornamelijk bij de wenkbrauwen.

U onderging onlangs een oogoperatie?

Dan is de toestemming nodig van de behandelende arts.

U bent allergisch voor make-up en andere producten?

Dan kan vooraf een allergietest gedaan worden om te zien hoe uw huid hierop reageert. Meestal vormt de desbetreffende allergie echter geen probleem voor de plaatsing.

Nazorg

Onmiddellijk na de behandeling kan een lichte zwelling van de huid optreden. Deze zwelling verdwijnt echter weer na enkele uren. Doordat pigment in de huid dient aangebracht te worden, kunnen er tevens enkele korstjes ontstaan. U krijgt een zalf mee die u meerdere keren per dag dient te gebruiken tot de korstjes weg zijn. Dit duurt ongeveer 5 dagen tot een week. Deze korstjes mag u niet vanzelf verwijderen, deze moeten uit zichzelf loslaten!

Na de behandeling dient de huid 3 dagen droog te blijven. Zwemmen en het gebruik van zonnebank, sauna of make-up wordt de eerste 7 dagen afgeraden.

De eerste 2 weken na de behandeling is make-up af te raden om het genezingsproces niet te verstoren.

De pigmenten zijn zeer onderhevig aan UV-licht. Hou hier rekening mee bij het inplannen van een afspraak (bijvoorbeeld bij eventuele vakantieplannen).

Maak een afspraak

 

Om iedere klant  alle rust en aandacht te geven, wordt er uitsluitend op afspraak gewerkt.

 

Tel: 0475 / 62 19 19

Contactgegevens

Aesthetic-Line
Aldestraat 48 – B1
3500 Hasselt
1ste verdieping

Tel: 0475 / 62 19 19
www.aesthetic-line.be
info@aesthetic-line.be

BTW-nummer:
BE 808.148.966